Blog

Island. Den druhý

Nádherná islandská krajina je jako dělaná pro dlouhé časy a panorama.

Kostarika. Den šestý

Cerro Lodge leží na návrší u delty řeky Tarcoles a naším hlavním cílem v této oblasti je zachytit život kolem samozřejmě včetně ptactva.

Kostarika. Den čtvrtý

Celou noc propršelo. Aby taky ne, průměrný měsíční úhrn srážek 500 mm musí být někde vidět.

Foto expedice za medvědy a rosomákem do Finska

Wild life fotografie je téma, které není vůbec jednoduché a které vyžaduje nejen velkou připravenost, ale i trochu štěstí. Je potřeba poznat zvyky a chování zvířat, počasí v dané lokalitě a samozřejmě mít vhodné vybavení. Štěstí je potřeba k tomu, aby se jak zvířata, tak počasí zachovalo podle předpovědi.

PF 2016

Přejeme vám klidný a pohodový konec roku.

Fotíme basketbal

Jedinečnou šancí vyzkoušet si, jak se fotí basketbal, bylo utkání BK Opava proti Děčínu.

Světová liga ve volejbale

Již dneska začne dvojzápas našeho reprezentačního volejbalového týmu s Japonskem v rámci světové ligy.

Novinky

Blíží se období prázdnin a tedy doba velmi intenzivního focení, kdy se plní karty fotoaparátů vzpomínkami na místa, která jste navštívili a lidi, které jste na svých cestách potkali.

Deportováni z Číny

Jak jsme před pár dny anoncovali, měli jsme v tuto dobu pravidelně posílat fotografie a postřehy z fotoexpedice po Číně. Bohužel imigrační úředník s Šanghaji byl proti.

Fotoexpedice Čína - Zhangjiajie a Guilin

Nedávno mi má obchodní partnerka poslala několik fotografií z oblasti Zhangjiajie, která je mimo jiné známá i tím, že se stala předlohou pro svět ve filmu Avatar. Slovo dalo slovo a expedice byla naplánována tak, aby postihla co nejvíce z dané oblasti, abychom se vyhnuli čistě turistickým místům, ale přitom viděli vše podstatné, co jde za danou dobu stihnout.

Kyambura Gorge

Další brzké vstávání, poslední pohled na lovící rybáře na Kazinga Channel a ještě před východem slunce vyrážíme do oblasti rezervace Kyambura Gorge, kde se potkáme s dalšími šimpanzi a jen "přes ulici" v rezervaci Ishasha s místní specialitou šplhajícími lvi.

PF 2015

Vážení přátelé a příznivci fotografie. Rok se s rokem sešel a je to tady zase. Datum, kvůli kterému se bilancuje, děkuje, posílají pozdravy, dávají se předsevzetí.

Kibale Forest National Park

Další den začíná jako obvykle brzkým vstáváním a přejezdem po ugandských hrbolatých cestách, které nás vždy definitivně probudí.

Přejezdy

Přejezdy mezi destinacemi v Ugandě, to je kapitola sama o sobě.

Jak (ne)fotit Ugandu

Ne nadarmo se této zemi říká perla v srdci Afriky. Kouzelná země plná krásné divoké přírody a usmívajících se lidí. Člověk si plní dětské sny při cestách za Viktoriiným jezerem, vodopády na Nilu a zvířaty, která zná jen ze zoologické zahrady.

Hi Muzungu!

I když jsme slíbili pravidelné informace o našem pobytu, teprve na konci cesty v Airport Guest House v Entebbe nám bylo dopřáno internetové připojení.

Uganda

Pomalu a jistě se blíží termín foto expedice do Ugandy. Naším cílem je přinést nové fotografie, které by obohatily naší galerii.

Další den

A také poslední na výstavě Photokina v Kolíně nad Rýnem

Vyšíváme!

Kdo zná zvuk šicího stroje a měl možnost vyzkoušet fotoaparát, který zvládá 10 snímků za vteřinu, ví o čem mluvím.

CANON EOS 7D Mark II

Pro nás CANONisty dlouho očekávaná novinka, o které každý věděl, ale nikdo nic konkrétně.

Dejte své fotografie na papír!

Skončila doba dovolených. Přišlo babí léto a čas se podívat, co vše se nám "urodilo" na paměťových kartách fotoaparátů.

Jak se fotí "paprsky"?

Někdy potřebujete do obrázku dodělat paprsky světla. K tomu je ideální změna ohniska během expozice. Připravil jsem pro vás malou ukázku.

Nevěřte meteorologům

O víkendu jsem s kamarády chtěl podniknout výlet na Kralický Sněžník, na vrcholu přespat a fotit jak západ, tak východ slunce, neboť z Kraličáku je nádherný výhled na celý masiv Jeseníků.

Začínáme!

Vážení přátelé fotografie, jak jistě víte, tyto stránky vám umožňují nechat si za rozumnou cenu vytisknout fotografii nebo si třeba jen vytvořit krásný náhled s rámečkem. Naším cílem je ale přinášet trošku víc, než jen tuto službu. Chtěli bychom se s vámi podělit zkušenosti a poznatky jak z tisku, tak i z fotografování. Pevně věřím, že se budete mít důvod na naše stránky vracet.