Karneval v Benátkách

Každoročně v zimním období ožijí Benátky karnevalem masek. Ohromná událost, která přináší neopakovatelné zážitky nejen do objektivů fotooaparátů, ale také do srdcí a vzpomínek návštěvníků. Jedno velké, nekončící divadelní představení plné honosných kostýmů a barev s trochou tajemna. To vše přitahuje velké množství fotografů, kteří by rádi tuto událost zdokumentovali svým originálním způsobem. A stejně jako masky, jsou v mnoha případech opravdu profesionálové, kteří nenechají nic náhodě a po Benátkách loví jednotlivé záběry i s pomocí zábleskových světel a odrazových masek.

Lidé za maskou jsou velmi ochotní a ve většině případů všem ochotně zapózují. Na konci pobytu pak můžete odjíždět s balíčkem vizitek, které jste jako fotograf obdržel od fotografovaných masek a ke každé takové vizitce, se váže váš slib, že jim zašlete jejich fotografie.

Určitou nevýhodou takové události je fakt, že se Vám může poměrně brzy focení jednotlivých masek omrzet. Benátky jsou ovšem tak fotogenické místo, že není nijak obtížné najít si jiné motivy nebo příběhy, ve kterých masky mohou hrát jen vedlejší roli. A pokud potřebujete utéct před množstvím turistů, které Vás občas donutí jít s davem, bez ohledu na to, jakým směrem jste se chtěli vydat původně, můžete se vypravit na nedaleké ostrovy Murano a Burano. Každý z nich je až překvapivě rozdílný a tak Vaše fotografie mohou být opravdu rozmanité.

Nové fotografie z této události si můžete prohlédnou v naší galerii.