Island. Den čtvrtý

Budíme se do zachumeleného dne a vyrážíme po zachumelených silnicích, podél kterých potkáváme i jedny z obyvatel Islandu. Místní koníky, zahalené ve sněhovém poprašku, který jim ovšem evidentně nevadí. Zastavujeme, abychom vyfotili silnici pokrytou sněhem. Kdo to nestihl do pěti minut, má smůlu. Fotogenické světlo je pryč. Počasí se zde může změnit z minuty na minutu.

Míříme k jezeru Mývatn a samozřejmě fotíme i z auta, protože Island je plný krásných scenérií. Po cestě ještě zkoušíme fotografické štěstí v oblasti Hverir, což jsou geotermální pole plné bublajícího bahna a kouřících komínků. My ovšem nevidíme ani na krok. Počasí nám dnes moc nepřeje.

Většina z naší výpravy se poté vydala koupat do termálních jezírek. Já jsem si tuto zábavu odpustil, ale nezapomněl jsem vše zdokumentovat. 

Jsme u cíle. Vítá nás jezero Mývatn, které v překladu znamená komáří jezero. Žádný obtížný hmyz tu ale naštěstí v tuto roční dobu není. Ovšem ani z jezera není moc vidět. Povětšinou jen zamrzlá plocha a jen sem tam se zrcadlí vodní hladina. 

Za jeden den jsme vymrzlí a větrem ošlehaní vice, než dost a tak pro dnešek končíme a těšíme se zase na zítra.