Vyšíváme!

Jen místo jehly do látky se zapichují fotky na SD či CF kartu. Ano, mé první poznatky z Photokiny patří stánku CANON, kde jsem dychtivě otestoval nový 7D Mark II. Bohužel bez možnosti zápisu na vlastní kartu - jedná se stále o předprodukční vzorek. CANON rychlost fotoaparátu prezentuje snímkem složeným z 10 fotografií (čili nasnímaných během pouhé jedné vteřiny) s rozfázovaným pohybem gymnastky. Který je velmi přesvědčivý a už jsem se viděl, jak v mém novém 7D Mark II zachycuji ladný pohyb geparda či goril v Ugandě, ale ejhle. První dodávky budou až v listopadu a to již budu z afrického focení zpět :(

Co se týče našeho byznysu, neboli tisku, je zde skvělý CANON DreamLabo 5000. Produkční inkjet s neskutečnou kvalitou a rychlostí. Bohužel pekelně drahý a paradoxně i moc výkonný. Naše malá republika uživí tak 1 - 2 kusy a jeden se již příští týden instaluje. Bohužel ne u nás v RAYFILMu.

Dále mě samozřejmě zajímaly materiály. Každá firma seriózně se zabývající potahem fotopapíru nabízí Baryt, FineArt, Lustre. To co již řadu let konvertujeme a nabízíme. Ano, objevují se nová média, jako iredescentní či akvarelové papíry, ale otázkou je zda si najdou své příznivce. Budeme se snažit pro vás připravit nějaké novinky.

Bohužel 7D Mark II nebyl jedinným předprodukčním vzorkem. Je to škoda. Typickým příkladem jsou objektivy. Například Tamron 15-30mm/f2.8. Opěvovaný alternativní objektiv. Ano, ve vitríně vypadá hezky, ale člověk si na něj nemůže ani sáhnout, natož ho vyzkoušet.

A všechny ostatní poznatky by se daly prozatím charaketerizovat - stativ, stativ, světla, stativ, světla ... kachny. To vše je k nalezení v hale 2 a 4. Samozřejmě se vším příslušenstvím.

A už je po 18 hodině. Brány konečně zavírají a exponáty si přes noc budou žít vlastním životem, stejně jako tisíce návštěvníů hledajících odpočinek ve večerním Kolíně.

Tak zase zítra.