Kostarika. Den jedenáctý

Dostavila se únava, a tak dnes nejedu na další fotografický lov quetzala a raději si přispím. Venku je hrozné počasí, takže pomalu vyčistím a uklidím fototechniku a připravím se na přesun k hlavnímu městu San Jose. Tam bychom měli navštívit zahrady La Paz a také místo kde poletuje spousta papoušků.

Po nějakém čase přichází vítr a postupně rozhání mraky a údolí zalije slunce. Vzniká tak hezký kontrast temných mraků, siluet hor a nasvíceného údolí. Jestli z to bude dobrý záběr netuším, ale nedá mi to a samozřejmě se o pár fotek pokusím. Poslední fotografie kolibříků, tentokrát pořízené makro objektivem a nastává čas odjezdu. Přesun je opravdu dlouhý. San Jose je ochromeno každodenní dopravní zácpou. Z 5 milionů Kostaričanů jich více jak 2 mil žije právě v hlavním městě a okolí. Když dorazíme na hotel, užíváme si komfortu prudké a teplé sprchy a vůbec teplého počasí. Po pobytu na horách to naše staré klouby potřebují.

Zítra nás čeká poslední a asi nejnáročnější den. Ranní sledování papoušků ara a pak návštěva zahrad La Paz a focení žabek.