Uganda

Pomalu a jistě se blíží termín foto expedice do Ugandy. Naším cílem je přinést nové fotografie, které by obohatily naší galerii.

Celkem strávíme v tomto exotickém a tropickém ráji 17 dnů, které jak doufám prožijeme bez zdravotních komplikací a bez útočící divé zvěře. Náš itinerář je samozřejmě přizpůsoben především focení. A to nejen zvířat, ale i krajiny a domorodých kmenů.

Foto Expedice

Nejprve se vypravíme do národního parku Kidepo Valley, kde nás čekají první nosorožci, lvi, hroši a další zvířena. Měli bychom navštívit i vesnici kmene Karamojong. Jelikož právě tento kmen bojuje za osamostatnění, doufejme že budou cvakat pouze spouště fotoaparátů.

Posléze se přesuneme do oblasti zvané Murchinson Falls National Park. Jak je již z názvu patrno, čekají nás působivé vodopády na řece Nil a vše, co k tomuto toku patří. Čili krokodýli, ptáci, buvoli a spousta dalších fotogenických objektů.

Další zastávkou je Kibale Forest National Park. Kde se v deštném pralese, doufejme, poprvé potkáme s divoce žijícími šimpanzy.

Velmi blízko se nachází Queen Elizabeth National Park. V tomto parku lze fotit spoustu antilop, slonů a hlavně hrochů z lodě plující po kanále Kazinga.

Poté již zamíříme k největšímu ugandskému lákadlu - National Park Bwindi. Tento park se nachází v oblasti, kterou jako jedinou na světě obývají horské gorily. Toto si samozřejmě nemůžeme nechat ujít a budeme se snažit vytěžit z hodinového setkání co nejvíce.

Následně se přesuneme Lake Mburo National Park, kde si pro změnu užijeme spoustu ptactva.

A na závěr navštívíme Mabamba Wetland a Ngamba Island v oblasti Viktoriina jezera, kde ještě jednou a naposledy budeme mít možnost nafotit šimpanze v jejich přirozeném prostředí.

Pokud to bude jen trochu možné, rádi se s vám podělíme o zážitky a především o fotografické úlovky.

Mapka